-->

2/24/2018

Astral Seyahat Hakkında Bilgiler

author photo
Astral,Seyahat,Nedir,Nasıl,Yapılır,Okültizm,Teozofi,Robert,Monroe



Astral Seyahat Hakkında Bilgiler




Seyahat insanın şuuru yerindeyken, fiziksel vücudun dışında ve başka mekanlarda reelleştiği bir süreçtir. Astral seyahat yapmaya meraklı olan şahıslar öncelikle bu mevzu hakkında bilgilere sahip olmalıdır.

Zira bu seyahatin istediğiniz gibi asıllaşabilmesi için düşleri hakimiyet edebiliyor olmak iddia ediliyor. Bu mevzu hakkında en çok araştırmayı Robert Monroe isimli bir yazar yapmıştır.

Hali Hazırda devam eden bu araştırma Amerika Birleşik Devletleri’nde Monroe Enstitüsü ismiyle öğrenilen bir müessesede devam etmektedir. Uyku sırasında olan bu gidişat ya fazlalıkla stres dolu bir günün uykusunda veya da çok gevşek olunan uyku sırasında olmaktadır.

Astral seyahat kavramı okültizm ve teozofi kapsamında kullanılan bir kavramdır. Bu kavrayış; parapsikoloji hadisesine inanan adamların tutsağı beden veya astral beden olarak isimlendirdiği, ince madde olarak gösterilen maddelerden oluştuğu söylenen vücutla yapılan bir cins seyahattir.

Bu sırada yaşandığı söylenen tecrübeleri ifade eder. Astral seyahat insanın şuuru yerindeyken, fiziksel vücudun dışında ve başka mekanlarda hakikatleştiği söylenen bir süreçtir. Bu vakanın öbür beden dışı tecrübeler arasında özel bir yeri olması insanın bunu istemi dahilinde hakikatleştirebilmek bildiği iddiası ve tecrübe sırasında şuurlu olunmasından kaynaklanmaktadır.

Vücuttan dağılan ruhun vücutla ilişkisini koparmadan bir başka ebada geçmesi ve bedenin dışında seyahat edebilmesi olarak da belirlenen astral seyahat, seyahat ederken ruh da, beden de muhakkak faaliyetler gösterir. Tüm yük akılda değildir ve ruhun da muhakkak misyonları vardır.


Astral,Seyahat,Nedir,Nasıl,Yapılır,Okültizm,Teozofi,Robert,Monroe

Mevzuyla alakalı olarak söylenenlere göre ruh, fiziksel vücutla ilişkisini kesmeden başka bir kente, başka bir ülkeye, hatta uzak seyyarelere veya galaksilere dahi gidebilir. Duvarlar, sırçalar, kapalı kapılar gibi fiziksel nesneler ve mesafelerin astral beden için mesele olmadığı ileri sürülür.

Bir Hayli birey astral yolculuk sınamasını riskli bulur. Bir düşünceye göre de ruhun vücuttan bölmesi olası değildir; astral beden olarak gösterilen form ruhun kendisidir.--

Astral seyahatin anlamı; Astral Seyahat, uykunun şuurlu yapılmış halidir. Uyumaktan teorik olarak hiç bir farkı yoktur. Bu surattan geri dönememe gibi bir olasılığı ortadan kalkar. Tıpkı her gece uyumadan evvel ya yarın sabah uyanamazsam demediğimiz gibi Astral da geri dönmezsem diyemeyiz. Reelinde her gece hepimiz astral seyahat ediyoruz ama şuursuz olduğumuz için anımsamıyoruz. Emelimiz şuurlu olarak yapmak ve yaşadığımız şeyleri usta yakalamaktır.

Astral seyahate çıkabilmek için başka bir şeylere odaklanmış olmak gerekir. yani beynimizin bizi gece uyumadan evvel dinlenelim diye uykuya yöneltmesi gibi. Bunu sağlayabilmenin en hoş yolu da sırt üstü pozisyonda yatağa uzanarak ve gözlerimizi kapadığımızda  hayal kurmamız ve beynimizin bize birazdan yöneltecek olduğu senaryonun yazarlığını beynimize göndermemiz olabilir.

Astral seyahat, uykunun şuurlu şekilde yapılmış halidir. Şuur kendinize tamamen dominant olmaktır. Hakimiyet sizdedir o kadar sizdedir ki yatarken yatdığımızı bilir ve düş görürken düş gördüğünüzü öğrenir, canınız istediği anda birden uyanabiliriz. Zira reelinde şuurlu bir insan hiçbir zaman uyumaz.


ASTRAL SEYAHAT TEKNİKLERİ



1- Hafifleme: Rahat bir yatak ve suskun bir etraf tercihi yapılmalıdır. Yatağımızın karşında varsa bir tablo ve yada rastgele sade bir yere yoğunlaşmak gerekir. Bu tablo yada rastgele bir yere yalnızca bakmak için değil tamamen yoğunlaşmak için bakılmalıdır. Daha sonra telkin edici “Göğsümden yukarıyadaki kısım ağırlaşıyor. Göz kapaklarım ağırlaşmakta.
Gitgide tam bedenime ağırlaştığını seziyorum.” gibi tümceleri de 4 ve 5- kere yineledikten sonra gözlerinizi açın. Fakat gidişatınızı netlikle bozmayın ve yerinizden hiç bir şekilde kıpırdamayın. Artık astral seyahate hazır durumdasınız.


Astral,Seyahat,Nedir,Nasıl,Yapılır,Okültizm,Teozofi,Robert,Monroe

2- Uygulama: Uygulama için suskun ve rahat bir etraf koşuldur. İlk başta ruhun seyahat edeceği yer tanımlanmalıdır. Bu yer vücudumuzdan 2 metre uzaklıkta besbelli bir yer olmalıdır. Gözlerimizi kapattığımız andaki karşımıza çıkan karanlığa konsantre olmalıyız.
Daha sonra bir eforun sizi yukarıya sürüklemek istediğini düşünün ve bunu gerçekten isteyerek yapın. Bedeninizden çıtırdamalar ve kulaklarınızdan çınlama sesleri ve kalp atışlarında süratlenme alana gelecek ve bundan sakın korkmayın. 
Bu çok natüreldir. Şayet fobinizi yenemezseniz astral seyahati asla hakikatleştiremezsiniz.

TEHLİKELİ Mİ ?

Şimdiye kadar yapılan yada yapılmış olan sınamalarda hiç riskli vaziyete tesadüfülmemiştir. Kimileri tarafından vefatla sonuçlanabileceği söylensede bütün aksine hiç olmadığı kadar güven taşıyan bir vaziyettir. Zira vefat anı gümüş kordonu sınan bağın kopması ile hakikatleşir.
Buda anca trafik kazalarında, düşmelerde kısacas vefatsal riski olan fiziksel bir eylemlede olur. Astral seyahette gümüş renkli bağı yatağımıza bağlıdır ve vefat gibi riski yoktur. Yalnızca ani atan kalp, yükselen kan tazyiki sebebiyle hipertansiyon hastalarında yan tesir ve Aynı zamanda psikolojik rahatsızlıklar yapabilir.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam