-->

2/03/2018

Uzaya Çin Deprem İzleme Uydusu Yolladı

author photo
Uzay,Çin,Deprem,İzleme,Uydu,Yolladı,Sismo,CangHıng-1,Ciuçüen


Uzaya Çin Deprem İzleme Uydusu Yolladı






Çin depremlerin elektromanyetik alanlarını ölçmek amacıyla sismo elektromanyetik uydusunu uzaya gönderdi. 

Çeşitli haber kaynaklarına göre Çin Deprem İdaresi ve Çin Uzay Teknoloji akademisi'nin geliştirmiş olduğu "Cang Hıng-1" isimli uydu uzun yürüyüş (Çang Çıng) 2D roketiyle ülkenin Kuzey batısında bulunan Ciuçüen Uydu Fırlatma Merkezi'nden yörüngeye yolladı. 

Dünyamızdan yaklaşık olarak 500 kilometre uzaklıkta yörüngesine yerleşecek olan "Cang Hıng-1" sismo elektromanyetik uydu, bilim insanlarının dünyamızdaki elektromanyetik alanları iyonosfer ve yüksek enerji partiküllerinin izlenmesine yardımcı olacak. 

Uzay,Çin,Deprem,İzleme,Uydu,Yolladı,Sismo,CangHıng-1,Ciuçüen

Çin'de 6 ve üzeri dünya genelinde ise 7 ve üzeri büyüklükteki depremleri izleyerek küredeki deprem kuşakları hakkında bilgi edilecek ilerleyen dönemlerde ise yer kabuğunda oluşan elektromanyetik dalgalar meydana getiren depremlerin tahminlerinde kullanılması planlanan Cang Hıng-1 isimli uydu çeşitli dedektörler ile donatıldı. 

Öte yandan ise Cang Hıng-1 ismi, milattan sonra 25-220 dönemlerinde yaşamış ve aynı zamanda deprem göstericisi olan sismokop cihazını icat edilmesinde öncülük eden Çinli bir alimden geldiği konuda belirtildi.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam