-->

6/09/2018

Bilim kurgu severlerin izlemesi gereken en iyi 30 Bilim kurgu filmi

author photo
1.13. Kat / The Thirteenth Floor (1999)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahilesi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan, en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir sürpriz onu beklemektedir: Şirketin kurucusu ve hepsine ilham veren Hannon Fuller öldürülmüştür. Üstelik hafızasında delikler oluşan Douglas da bir numaralı şüphelidir.

2.Derin Karanlık / Pitch Black (2000)Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Başka bir gezegene yerleşmek üzere 40 yolcusuyla dünyadan haraket eden uzay gemisi yolda bir meteor fırtınasına yakalanır. Bilinmeyen bir gezegene mecburi iniş yapar. İçecek su bile olmayan bu gezegende, kurtulan az sayıdaki yolcu, gece olunca burada verecekleri yaşam mücadelesinde daha da zorlanacaklarını anlar.

3.Prometheus (2012)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Bir grup kaşif, Dünya üzerindeki insanoğlunun kökenine dair bir ipucu keşfediyor. Bu ipucu gruptakileri evrenin en karanlık köşelerine heyecanlı bir yolculuk yapmaya zorluyor. Ancak yolculuğun sonunda insan ırkının geleceğini kurtarmak için korkunç bir savaşa katılmaları gerekiyor.

4.Yapay Zeka / Artificial Intelligence: AI (2001)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Belirsiz bir gelecekte insanoğlu, dünyanın çoğunun sular altında kaldığı bir yeryüzünde yaşamaya çalışırken, teknolojinin nimetlerinden yararlanarak hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapay zekalı robotlar üretir. David, madde ve mana olarak tam bir insan gibi donatılmış bir robottur. Sevmeye programlanmış olan ilk çocuk robot David, o sırada hasta olmasından dolayı tedavisi bulunana kadar çocukları dondurulmuş bir aile tarafından deneme süreci olarak evlat edinilir.

5.K-PAX (2001)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Esrarengiz bir adam (Kevin Spacey) uzaylı olduğunu iddia ettiği için sağlık merkezine götürülür. İlaç tedavisini kabul etmediği için psikiyatrist Mark Powell'a (Jeff Bridges) sevk edilir. Adının Prot olduğunu ve K-Pax adlı bir gezegenden geldiğini söyleyen adam kendinden emin tavırlarıyla ve anlattıklarıyla psikiyatristini de etkilemeyi başarır. Klinikteki diğer hastalarla da konuşurken Prot, Dünya'nın bin ışık yılı uzağında bulunan gezegendeki yaşamın tasvirini yaparken aslında bir çeşit duyusal ve duygusal uyanışa sebep olur.

6.Yaşam Şifresi / Source Code (2011)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Kaptan Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) hız treninde uyanır ve buraya nasıl geldiğine dair hiçbir fikri yoktur. Karşısında Christina (Michelle Monaghan) adlı kendinin tanımadığı ama belli ki kadının kendini tanıdığı birisi oturmaktadır. Tuvalette kendine sığınacak yer ararken aynada kendi yerine başkasının yansımasını görmesiyle şok olur ve cüzdanında da bir sınıf öğretmeni olan Sean Fentress'ın kimliği vardır. Aniden trenin içinde büyük bir patlama meydana gelir...

7.Işığın Bittiği Yer / The Abyss (1989)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Soğuk Savaş dönemi sırasında bir Amerikan nükleer denizaltısı bilinmeyen bir düşmanın saldırısına uğrar ve deniz tabanına oturur. Amerikan donanması yakınlardaki bir petrol istasyonunun çalışanlarından olayın sebebini araştırmalarını ister ve onlara destek olarak bir özel tim ve yüksek teknolojiyle donatılmış bir araştırma denizaltısı gönderir. Elde ettikleri veriler ve tesbitleri sonucunda takım 'kaza'nın sebebinin dünya dışı varlıkların saldırısı olabileceği yargısına varır, fakat araştırmalarında ilerleyebilmek için 'Abyss' adı verilen derin sualtı kanyonuna girmek zorundalardır.

8.İsyan / Equilibrium (2002)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Üçüncü Dünya Savaşının yaralarını zor da olsa sarmayı başarabilmiş yakın geleceğin dünyasındayız. Savaşın travmasını üzerinden atamamış olan hakim totaliter sistem, barışı korumak adına insanların duygularını baskı altına almaktadır. Sanatsal nesneler bulundurmak veya sanatla ilgilenmek yasaktır. Duyguları tetikleyecek hareketler ya da açığa vuracak davranışların cezası çok büyüktür. Üst düzey bir güvenlik elemanı olan Rahip John Preston (C. Bale) kurallara karşı gelenleri bulup yok etmekle görevlendirilmiştir. Günü birinde Preston kimliğinden uzaklaşmaya başlar.

9.Azınlık Raporu / Minority Report (2002)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Yıl 2045. Bir zamanlar cinayet oranında birinci sırada olan Washington şehri artık suç oranının en düşük olduğu şehir olmuştur. Bunun sebebi, polis teşkilatının cinayetleri işlenmeden önce tespit etme yeteneğine sahip "precog"lar kullanması ve böyle cinayet gerçekleşmeden önce müdahale ederek suçun önlemesidir.

10. Ay / Moon (2009)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Astronot Sam Bell bir Lunar Industries çalışanıdır.Üç yıldır Ay'da tek başına işlettiği enerji merkezinde Dünya'nın temel enerji kaynağını çıkarıp Dünya'ya iletmekle görevlidir.Yalnızlığa mahkum olduğu, uydu bağlantısının da kopmasıyla dış dünya ile tüm iletişimini kaybeden Sam'i zor günler beklemektedir.

11.Yerçekimi / Gravity (2013)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Dr. Ryan Stone ilk uzay görevine çıkmıştır. Görev arkadaşı emekliliğe hazırlanan astronot Matt Kowalsky'dir. Son görevleri sırasında hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşırlar ve mekikleri parçalanır. İki astronot uzayın soğuk ve sonsuz karanlığına doğru savrulurlar. Nasa ile iletişimleri kopmuştur ve oksijenleri hızla tükenmektedir. İki astronotun zamana karşı yarışarak yörüngede ve hayatta kalma mücadelesi başlar.

12.Uzay Yolu / Star Trek (2009)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Bugüne kadar yapılmış en gelişmiş uzay gemisi Atılgan’ın mürettebatının gençlik yıllarındaki ilk tanışma günlerinin inanılmaz öyküsünü anlatan “Star Trek” ile tüm zamanların en büyük macerasına hazır olun. Henüz çaylaklık günlerini yaşayan mürettebatımız, aksiyon, komedi ve kozmik tehlikelerle dolu bir yolculukta; insanoğlundan intikam alma misyonunu yüklenmiş şeytani güçleri durdurmanın çaresini bulmaya çalışacaklar.

13.2001: Bir Uzay Macerası / 2001: A Space Odyssey (1968)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:İnsanlığın şafağında Afrika çölünde bir grup primat kavga etmektedir. Aniden beliren siyah bir taş bu maymun insanlardan birini esrarengiz bir şekilde etkileyerek bir kemiği silah olarak kullanmasını sağlar: İnsanın ataları ilk aleti bulunmuştur. 2001’de, bir önceki sahneden 4 milyon yıl sonra, bir uzay gemisi aydan gelen esrarengiz sinyallerin ardında aynı siyah taşı keşfeder. Hem de ay yüzeyinde. Sinyaller Jupiter’e gitmektedir.

14.Yaratık / Alien (1979)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Görevini tamamlayarak Dünya'ya dönmeye hazırlanan kargo gemisi Nostromo'nun beş erkek, iki kadın ve bir kediden oluşan mürettebatı özel kabinlerinde uykudadır. Bilgisayarların çevredeki bir gezegende yabancı bir yaşam türü tespit etmeleri üzerine uyandırılırlar.

15.Geleceğe Dönüş serisi / Back to the Future (1985...1990)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Marty Mcfly (Michael J. Fox), çılgın profesör (Christopher Lloyd) tarafından icat edilmiş plütonyumla çalışan bir zaman makinesiyle 1955'li yıllara geri giden 18'li yaşlarında tipik bir Amerikan gencidir. Zamana yaptığı bu histerik ve sürprizlerle dolu yolculuğu sırasında Marty'nin geleceğe dönebilmek için garantilemek zorunda olduğu çok önemli bir şey vardır. O da gelecekte bıraktığı anne ve babasını tanıştırıp, bir şekilde birbirlerine aşık olmalarını sağlamaktır.

16.interstellar / Yıldızlararası (2014)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:bir grup cesur kaşifin bu deliklerden birine gitmeye karar vermesi sonrasında gelişiyor. Bu bilinmeyen boyuta yapacakları yolculukta, birlikte kalabilmek için verdikleri mücadele her birini ayrı zorluklarla karşılaştırıyor.

17.Başlangıç / Inception (2010)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Dominick "Dom" Cobb (Leonardo DiCaprio) yetenekli bir hırsızdır. Rüya görme anında insanların bilinçaltına girerek önemli sırları çalmaktadır. Son kurbanı Japon işadamı Saito (Ken Watanabe) 'dir. Saito'nun bilinçaltının derinliklerinde dolaşırken ölen karısı Mal'i görür ve çalma işi başarısız olur. Bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmıştır. Bundan kurtulması için mükemmel bir fırsat yakalar. Kaybettiği her şeyi geri alabileceği son bir iş. Tabii mükemmel "Başlangıç"ı tamamlayabilirse. Bu sefer zihinden bir şey çalınmayacak onun yerine bir fikir yerleştirilecektir.

18.Jüpiter Macerası / Europa Report (2013
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:6 astronot dünya dışı yaşam aramak için Jüpiter'in Europa uydusuna gider. Muhtemel teknik aksaklıklar ekibin peşini bırakmaz ve ekibin dünya ile iletişimi kesilir. Ekip araştırmaları sonucu Europa'nın buzlarla kaplı olan zemininin altında bir şeyler olduğunu tespit eder. Fakat bu bulacakları şey onlar için hiçte iyi bir şey olmayacaktır.

19.Gün Işığı / Sunshine (2007)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Yıl 2057, insanlık güneşin her geçen gün giderek yok olmasını izlemektedir… Bu insanlığın da yok olması demektir. Dünya’nın son umudu Icarus II adlı bir uzay gemisindeki sekiz kişilik erkek ve kadınlardan oluşan Kaptan Kaneda liderliğindeki ekiptedir. Görevleri güneşi tekrar hareket geçirmesi ve beslemesi beklenen bir nükleer başlığı taşımaktır.
Bu yolculuk sırasında Dünya ile radio bağlantıları kesilir. Ekip bundan 7 yıl once aynı amaçla göreve çıkarılan Icarus I’den değişik sinyaller almaya başlarlar. Yaşadıkları garip bir kaza onları görevlerini bir yana bırakıp hayatları için savaşmak zorunda bırakacaktır. Peki ya hepimizin geleceği...

20.Ufuk Faciası / Event Horizon (1997)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Yıl 2047, yedi yıl önce araştırma için güneş sistemimizin dışına gönderilen ve kaybolan 'Event Horizon' adlı uzay gemisini bulmak için bir kurtarma gemisi uzayın derinliklerinde yola koyulur. Araştırma ekibi kazazedeleri ararlarken korkunç sırlarla yüzleşmek zorunda kalacaklardır. Kazazedelerin ve 'Event Horizon'un taşıdığı sır tüm gemi personelinin o güne kadar yaşamadığı bir vahşeti yaşamasına neden olacaktır.

21.Küre / Sphere 1998
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Bir grup bilim adamının Pasifik Okyanusu derinliklerinde keşfedilen batık bir gemi üzerinde yaptıkları araştırmanın öyküsü. Okyanusun 1000 feet derinindeki bu gemide araştırmacılar büyük bir küreyle karşılaşırlar. Amerikan ordusu bunu bir U.F.O olarak nitelendirir. Araştırma ekibi kürenin içinde ``Amerika - 2048`` yazılı bir bilgisayar klavyesi bulurlar. Kürenin zamanlar arasında yolculuk yaptığına ve kara delikten geçmiş olduğuna inanmaya başlarlar. Deniz altında, tam anlamıyla dünyadan izole, klostrofobik bir ortamda, üçyüz yıllık olduğu tahmin edilen bu geminin sırlarını ortaya çıkartan ekip, burada kendi paranoyalarıyla karşı karşıya kalır.

22.Oblivion (2013)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Askeri bir yönetim biri Jack adında deneyimli bir askeri , insanoğlunun bir zamanlar "Dünya" diye adlandırdığı terk edilmiş bir gezegene keşif için yollar. İnsanlığın büyük yok oluştan önce nasıl koşullarda yaşadığını araştırmakla dahası yaşayan her hangi bir canlı olup olmadığını bulmakla görevlidir. İnsanlığın bir zamanlar yuvası olan Dünya gezegeni birtakım uzaylı canlılar tarafından işgal edilmiştir ve gezegende hala varlıklarını sürdürmektedirler. Jack tüm bunları araştırmakla görevliyken, karşısına hiç beklenmediği sürprizler de çıkacaktır...

23.Görev: Mars / Mission to Mars (2000)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Yıl 2020. İnsanoğlu uzay macerasında büyük bir adım daha atmıştır. NASA Mars üzerine bir grup astronotu indirmeyi başarmıştır. Luke Graham komutasındaki ekip, Mars yüzeyine inmelerinden kısa bir süre sonra insanı şok edecek bir şeyle karşılaşır ve ardından ekibin büyük bir kısmı nedeni bilinmeyen bir felakete kurban gider. Graham bağlantı kopmadan hemen önce dünyaya son bir şifreli mesaj göndermeyi başarır. Mars ekibinden gelen son mesajın gizemiyle şaşıran NASA, Mars'da olan trajedinin kaynağını bulmak ve hayatta kalanları geri getirmek üzere hemen bir kur tarma görevi planlar. Kumandan Woody Blake ve Kim McConnel komutasındaki gemi, bu ikiliye ek olarak Dr. Terri Fisher ve bilim adamı olan Phil Ohlmyer'dan oluşan ekiple birlikte Mars'a doğru altı ay sürecek yolculuğuna başlar. Astronotlar onları bekleyen şeyden tamamen habersizdir.

24.Küp / CUBE (1997)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:6 kişi uyandıklarında kendilerini garip bir yerde bulurlar. Burası içiçe geçmiş küp şeklindeki odalardan oluşan bir hapishaneye benzemektedir. Dışarıya çıkmak için birlikte çaba sarfetmeleri ve ölümcül tuzaklardan kurtulmaları gerekecektir. Farklı karakterlerdeki insanlar için, üstelik korkunun pençesini enselerinde hissederlerken bu hiç de kolay değildir.

25.Marslı / The Martian (2015)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. 

26.Hayat / Life (2017)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 6 üyesi, Pilgrim Uzay Aracı aracılığıyla Mars'tan getirilen bir örneği incelerken büyük bir keşfe imza atar: Bu örnek biyolojik özellikler göstermektedir, yani Mars'ta hayat olduğunun kuşku götürmez bir kanıtıdır. Ancak bir süre sonra mürettebatı ölüm kalım mücadelesi verecekleri bir süreç beklemektedir, nitekim Mars'tan gelen 'örnek' zannettiklerinden çok daha zeki ve kuvvetlidir.

27.Alien: Covenant /Yaratık: Covenant 
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Prometheus'un yolculuğunun ardından Covenant adlı gemiyle yeni bir ekip, uzayın derinliklerine doğru yeniden yola çıkar. Varolduğunu bilmedikleri bir gezegene varırlar, ancak burada tehlikeli yaratıklar ve daha önceki Prometheus seyahatinden sonra burada kalmış David'le karşılaşacaklardır.

28.Geliş / Arrival (2016)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Üniversitede antik diller üzerine ders veren dilbilimci Louise Banks bir ders esnasında ABD'ye gizemli bir uzay aracının indiğini öğrenir. Dünyanın farklı ülkelerine, toplam 12 yere bu uzay araçları inmiştir. Amerikan Ordusu'ndan Albay Weber uzaylılardan alınan ses kayıtlarının çevrilmesi için Banks'ten yardım ister. Banks, matematikçi Ian Donnelly ve uzmanlardan oluşan ekip, uzay aracının içine girerler. Mesajı anlayabilmek için çalışmalar sürerken uzay araçlarının indiği diğer ülkeler, uzaylılara saldırma hazırlığına başlar. Banks ve ekibinin tüm riskleri alarak tüm dünyayı etkileyecek bir savaşı önleyebilmek için çok az zamanı olacaktır.

29.Uzay Yolcuları / Passengers (2017)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Avalon adlı uzay gemisi, Homestead II adında çok uzak bir koloniye 5000'den fazla kişiyi götürmek üzere, 120 yıl sürecek bir yolculuk yapmaktadır. Giden kişiler bu yolculuk sonunda sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmek için özel tasarlanmış "uyku kapsüllerinde" uyutulmaktadırlar. Ancak yaşanan teknik bir sorun nedeniyle tamirci Jim Preston ve yazar Aurora Dunn'ın kapsülleri olması gerekenden önce açılır. Gemide bir başlarına kalan ikilinin önünde, hala 90 yıllık bir yol bulunmaktadır.

30.Lucy (2014)
Bilimkurgu,Film,eniyi,kesinlikle,mutlaka,izlenmesi

KONU:Lucy Taipei'de okuyup çalışan genç bir Amerikalı kadındır. Erkek arkadaşının da etkisiyle kuryelik yapmaya başlar. Hakkında hiçbir şey bilmediği bir çantayı Koreli uyuşturucu baronu Jang'a götürmesi gerekmektedir. Ancak bir tuzağın ortasında kalan Lucy uyuşturucu baronu tarafından esir alınır ve karnına son derece tehlikeli sentetik bir uyuşturucu yerleştirilir, bu maddeyi bedeninde taşıyarak Avrupa'yı götürmesi gerekmektedir. Ancak rehin tutulduğu yerde haydutlardan biri tarafından karnına atılan tekme, uyuşturucunun bedenine sızmasıyla müthiş bir değişime uğrar. Artık mental ve fiziksel yeteneklerini tam kapasiteyle kullanabilen, çok özel güçlere sahip tam bir ölüm makinesine dönüşen Lucy, kendisine yapılan kötülüklerin intikamını almaya kararlıdır.

Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam