-->

10/29/2017

AB’den Halka Açık Alanlara İnternete Erişim Kolaylığı

author photo
AB,İnternet,Bedava,Halk


AB’den Halka Açık Alanlara İnternet'e Erişim Kolaylığı





Avrupa Birliği (AB) Konseyi, 28 üye ülkeyi ve halklarını yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Avrupa Birliği Konseyi tarafından kamuya açık alanlar içerisinde internetin kullanımının rahatlatılması ve kolaylaştırılması amacı ile belirli internet noktaları kurulması ile ilgili düzenleme kabul edildi.
Avrupa Birliği Konseyi, 28 üye ülkesinin hastane, park ve belediye gibi kamuya açık olan alanlarında ücretsiz bir şekilde kullanılacak olan kablosuz internet sağlama noktalarının kurulması projesinin kesinlikle onaylanmış olduğunu duyurdu.
Adına AB için Wi-Fi, yani WIFI4EU denilen bu yeni projeye ayrılan kaynak 120 milyon avro şeklinde belirlenmiş durumda. Edinilen bilgilere göre proje2019 yılına kadar finanse edilecek. Proje için ayrılan bu kaynak, öncelikli olarak internet bağlantısının sıkıntılı olduğu veya sınırlı bir şekilde bulunduğu yerleşim bölgelerindeki kamusal alanlara yerleştirilecek olan 6 bin adet internet noktası için kullanılacak. Böylece, buralardaki halk, ücretsiz olarak ve sorunsuz bir şekilde internet erişimi için fırsat bulmuş olacak.
AB,İnternet,Bedava,Halk
Çeşitli ülke ve şehirlere kurulacak olan kablosuz internet noktaları için kullanılması gerekli olan cihazları almak üzere, Avrupa Birliği, ihtiyaç duyulan maliyeti karşılayacak. Bu destekleme hamlesinden faydalanacak olan yerel unsurların bir yükümlülükleri bulunacak. Avrupa Birliği’nin maddi destek sağlayacağı WIFI4EU projesi kapsamında kamusal alanda kablosuz internet hizmetinden faydalanacak olan yerel unsurların, internet bağlantısını 3 yıl boyunca sürdüreceklerini taahhüt etmeleri gerekli olacak.
2017 sonuna kadar başlayacağı tahmin edilen WIFI4EU projesinin hayata geçeceği ilk şehirlerin belirlenme yöntemi ise “ilk gelen alır” şeklinde olacak.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam