-->

1/07/2018

NASA'nın Testinde SNC Şirketinin Projesi Önemli Bir Adımı Geride Bıraktı

author photo
NASA,SNC,Dream,Chaser,Uzay,Test,


NASA'nın Testinde SNC Şirketinin Projesi Önemli Bir Adımı Geride Bıraktı





Eren Ve Fatih Özmen çiftinin sahibi olduğu şirketi Sierra Nevada Corporation (SCN) NASA'nın yeni olan uzay mekiği Dream Chaser Projesinde yer alan önemli bir adımı geride bıraktı.

Teste kapsayan ses altı uçuş ve iniş 4B aşamalarını başarı ile geride bırakan program yapılan uzay aracını Dünyamıza dönüşü sırasında güvenli bir tasarıma sahip olduğu gösterilmiş oldu.

2020 senesinden itibaren Dream Chaser'ın NASA'ya hizmet sağlayan anlaşmasında Uluslararası Uzay İstasyonu uçuşlarına başlanması planlanıyor.
NASA,SNC,Dream,Chaser,Uzay,Test,
SNC Uzay Araştıma Sistemleri Başkan Yardımcısı olan Steve Lindsey, "Test büyük verilere bakıldığında büyük başarıydı, bizler ise tasarım verileri ile birlikte uçuş verilerinin benzerliğini görünce büyük bir heycan yaşadık.
Atmosfer içerisinde uçuş verilerimizin güvenilirliği yörünge uçuşları için sahip olduğumuz öz verinin pekişmesi sonucunda sağlandı"nı söyledi.

Test sürecinde Dream Chaser'ın zorlu senaryolar altında sistem uçuş karakteristliği aynı zamanda bilgisayar sistemlerinin yeteneklerinin test edildiği süreç tüm alt aşamalarda başarılı bir şekilde tamamlandı.
NASA,SNC,Dream,Chaser,Uzay,Test,
Dream Chaser'ın testleri Kaliforniya'da bulunan Edward Hava Üssü'nde 2017 Kasım ayında gerçekleşmişti.

Sonraki önemli olan nokta ise 2018 senesinde tamamlanması beklenilen tasarım kontrollerinin tamamlanması olacak.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam