-->

1/30/2018

Uzayda Astronotlar Artık Kaybolmayacak

author photo
Uzay,Astronot,Artık,Kaybolmayacak,NASA,Patent,Draper



Uzayda Astronotlar Artık Kaybolmayacak




Uzayda astronotların kaybolma tehlikesine karşı alınan bir patent olduğunu biliyor muydunuz ?

Uzayda astronotlar için en büyük korku olan uzay yürüyüşü sırasında kaybolmak veya yönlerini şaşırmaktır. 

Hiçbir şekilde yön bilgisi olmadan sınırlı oksijen ile geri dönüş yolunu bulmaya çalışırlar ve bu neredeyse imkânsızdır. 

Neyse ki Draper araştırmacıları bu durum için bir çözüm oluşturdu.

Araştırmacı ekip astronotları bir şekilde otomatik olarak ana gemiye yönlendirecek bir özelliği uzay giysilerine eklemek için patent başvurusunda bulundular. 

Uzay,Astronot,Artık,Kaybolmayacak,NASA,Patent,Draper

Astronotlar uzayda yürüyüş yaparken panik anında sadece bir tuşa basıp uzay aracına geri dönebilecek lakin asıl problem ise bu uzay giysileri uzay aracı gibi göreceli olarak durağan olan bir nesneye göre pozisyonları ve hareketleri belirleyecek bir algılayıcı ile donatmak ve aynı zamanda bu sistemin çalışmaması durumunda devreye  girecek olan bir alternatif yöntem bulmak. 

Uzayda GPS tam olarak kullanılamıyor olması bu işi zorlaştırıyor.

Draper tüm iticileri çalıştırabilecek altından bir sistem hedeflemekte lakin başlık içerisinde ekranı ve hisler için ipuçları sunan bir manuel sistemlere de açık durumda ve tabii ki şu anda bu sadece bir patent ve uzaya ulaşacağının bir garantisi yok lakin NASA bu araştırmayı desteklemekte ve aynı zamanda gelişmiş bir uzay giysisi için tasarımı ile ilgileniyor. 

Draper belirttiği gibi bu sistemin arkasındaki temel fikirler derin bir denizdeki dalgıç veya da yanan bir binanın içerisindeki itfaiyeci gibi iş kolları için en hızlı bir dönüş yolu bulmak amacıyla da kullanılabilir.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam