-->

2/07/2018

Uçan Taksi Deneme Uçuşuna Çıktı

author photo
Uçan,Taksi,Taxi,Deneme,Uçuşu,Çıktı,Airbus

Uçan Taksi Deneme Uçuşuna Çıktı



İnsanlık tarihi açısından teknolojinin gelişmesiyle paralel olarak yeni gelişmeler yaşanmaktadır. Teknolojinin sunduğu mucizelerin sonuncusu ise uçan taksilerdir. 
Artık trafik derdi olmadan, havadan ulaşım sağlayan taksiler hizmete girecektir. Buna bir nevi kişisel uçak da denilebilir. Uçan taksiler, helikopter mantığı ile hareket edecektir.
Uçan taksi ilk deneme uçuşunu gerçekleştirdi.
Tüm dünya bu uçuşu heyecanla takip etti. 
Airbus tarafından hayata geçirilen projede uçan taksiye Vahana adı verildi. Vahana uçan taksi ya da diğer adıyla uçan otomobil yerden 5 metre yükselerek, ilk yolculuğunu tamamladı. 
Vahana’nın test uçuşu başarıyla tamamlandı. Elektrikle çalışan Vahana, dikey şekilde kalkş ve iniş yapmaktadır. 
Şu an için uçan taksinin kısıtlı hareketleri bulunmaktadır. Uçuşların başarılı şekilde gerçekleştirildiği resmi olarak da açıklanmıştır.

Uçan,Taksi,Taxi,Deneme,Uçuşu,Çıktı,Airbus

Uçan taksinin deneme uçuşunda araç öncelikle 5 metre yükselerek uygun pozisyon almış ve sonrasında yavaş yavaş yere inmiştir. Araç dikey inişi başarıyla tamamlayarak, sürüşü güvenli şekilde bitirmiştir. 
Kendi kendine gerçekleşen uçuş 53 saniye sürmüştür. Jetgiller çizgi filmini hatırlatan uçan taksiler ilerleyen yıllarda daha da fantastik bir hal alacaktır. 
Gelecekte uçan taksilerin kendi kendilerine gitmesi beklenmektedir. Günümüzde uçan taksilerle yolculuk hayal olsa da gelecekte bizi, bekleyen ulaşım seçeneklerinin başında uçan taksiler yer almaktadır. Özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde çatıdan çatıya uçma amacıyla kullanılması planlanmaktadır. Uçan taksilerin ulaşıma yeni boyut kazandırması beklenmektedir.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam