-->

9/13/2017

NASA İmkansız Dedi Çin Yaptı EmDrive Motoru Üretildi

author photo
EmDrive,Motoru,Üretildi,


NASA İmkansız Dedi Çin Yaptı EmDrive Motoru Üretildi



Çin devlet televizyonu olan CCTV, Çinli bilim insanlarının NASA'nın neredeyse imkansız olduğunu iddia ettiği, yakıt gerektirmeden itiş gücü sağlayabilen EmDrive motoru üretmeyi barşardığını ileri sürdü.
NEWTON'UN 3. YASASI'NI İHLAL EDİYOR
Yakıt kullanmayı gerek duymayan motor bunun yerine kapalı bir kap içinde güneş enerjisi ile çalışan mikrodalgalar yayıyor.

İlk kez mühendis Roger Scheur tarafından ortaya kolunan ve İngiliz bilim insanı Isaac Newton'un bir cisme kuvvet uyguladığımızda ve cismin ters yönde, eşit büyüklükte bir kuvvet ile cevap vereceğini söyleyen 3. yasasını ihlal eden EmDrive motorları yapılmayacağı düşünülüyordu.

ÇİN DAHA ÖNCE DE BU KONUDA İDDİA ETMİŞTİ

Çin daha önce de EmDrive motorunu geliştirdiğini öne sürmüştü.

Aralık ayında Çin Uzay Teknolojisi Akademisi'nden olan araştırmacılar (KAST) bu konuda hükümetin teknoloji araştırmasını 2010'dan beri fonladığını ve EmDrive motorunu alçak yörüngede denediğini öne sürmüştü.

Kasım ayında da İngiltere merkezli ibtimes'a konuşan kimlikleri açıklanmamış kaynaklar ise EmDrive denemelerinin Çin'in 'Tiangong 2' adlı uzay laboratuvarında yapıldığını iddia etmişlerdi.


Haber konusunda ise motorun yapıldığına dair bir video paylaşılırken, motorun teknik bilgileri konusunda ayrıntı ise paylaşılmadı.

Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam