-->

9/16/2017

Görev Tamamlandı Hoşçakal Cassini

author photo
Cassini,Görev,Tamamladı,
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Satürn keşif aracı olan Cassini, gezegenin atmosferine nihai dalışını yaparak 20 yıl süren görevini sonlandırdı.





Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) 3.9 milyar dolarlık (yaklaşık olarak 13.3 milyar TL) keşif aracı olan Cassini, dün Satürn’ün yüzeyine çarparak 20 yıl süren görevini sona erdirdi.

Cassini parçalanacağı atmosfere giriş yaparken, o sırada ise gezegenle ilgili edindiği son bilgileri de dünyaya yolladı. 
Cassini’den gelen sinyalin kesildiğini dün belirten proje sorumlusu olan Earl Maize aracın yakıtının tükendiğini ve Satürn’ün atmosferine girerek parçalandığını duyurdu. 
Uzay aracının gelecekte üzerinde yaşam ihtimali olan Enceladus ve Titan gibi uydulara çarpma ihtimalinden dolayı bilim insanları, Cassini’nin çarpışıp yok olmasına bilinçli bir şekilde izin verdi.
Cassini,Görev,Tamamladı,
Satürn’e yollanan insansız uzay aracı Cassini-Huygens ismini astronom olan Giovanni Cassini ve Christian Huygen’den aldı. 
1997 yılının Ekim ayında, bilim insanlarının ortak çabası ile Dünya’dan bir daha geri gelmemek üzere uzaya fırlatılan Cassini, yaklaşık 3.2 milyon kilometre yol kat edip, Satürn’e ulaştığı 2004’ten bu yana ise NASA’nın Satürn araştırma misyonu kapsamında gezegende çeşitli incelemeler yaptı. 
Son gezintisini sert koşullardaki fırtınalı olan Satürn atmosferinde bir alev topuna dönerek gerçekleştirdi. Cassini’nin bugünkü keşifleri, bilim insanlarının Satürn’ü ve Güneş Sistemi’nde hayat barındırma ihtimali olabilecek yeni yerleri tanımasına katkı sağladı.
Cassini,Görev,Tamamladı,

Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam