-->

11/01/2017

Bakterilerde de Dokunma Duyusu Bulunuyor

author photo
Bakteriler,Dokunma,Duyu,Bulunuyor
Bakterilerde de Dokunma Duyusu Bulunuyor

İsviçre'li bilim adamları tarafından gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar sonucunda bakterilerde de dokunma duyusunun bulunduğu gözlemlenmiştir. Gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar sonucunda bilinenin aksine bakterilerde de etkileşim sonucunda bazı dokunma reaksiyonlarının meydana gelebildiği gözlemlenerek bakterilerin yalnızca kimyasal sinyallere cevap vermediği ayrıca dokunma duyusunda da cevap verebildiği bilim adamları tarafından dile getirilmiştir.

Peki Bakterilerde Dokunma Duyusu Nasıl Bulunmaktadır?

Bilim adamları, bakterilerin bilinenin aksine klasik anlamda bir duyu organına sahip olmadığını, ancak yüzeylerin tanımlanmasında ve mekanik yönden oluşan komutlara yalnızca saniyeler içerisinde cevaplar verebildiğini belirtmektedirler. Bilim adamları, yüzen hücrelerin bir yapı ile doğrudan temas etmesi ve ilgili yapının etkilenek proton akışı kesintisine maruz kalması, bakterilerde de doğrudan dokunma duyusunun var olduğunun kesin olarak bir kanıtı olduğunun altını çizmektedirler. Bilim adamları, bu sayede yalnızca birkaç saniye içerisinde yüzeyin sağlamlaştırılması durumunda yapışkan bir madde salgıladığını belirtmektedirler.

Bakterilerde Dokunma Duyusu Çalışması Uzun Zaman Aldığı Bilim Adamları Tarafından Belirtiliyor

Bakterilerde dokunma duyusunun bulunduğunu kanıtlayan bilim adamları, bu bilimsel çalışmanın uzun zaman sonrasında kesin olarak kanıtlanabildiğini belirtmektedirler. Bakterilerde dokunma duyusu hakkında gerçekleştirilen bilimsel çalışma, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken bilim adamları bu konu hakkında bilimsel çalışmaların sürdürülebileceğini belirtti. Bu sayede uzun zamandan beri merak edilen bilimsel konulardan biri olan bakterilerde dokunma duyusu da bilimsel olarak resmen kanıtlandı.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam