-->

11/02/2017

İlk Güneş Tutulmasının Gerçekleştiği Tarih Ortaya Çıkarıldı

author photo
Güneş,Tutulması,Ortaya,Çıktı,Tarih,

İlk Güneş Tutulmasının 

Gerçekleştiği Tarih Ortaya 

Çıkarıldı



Cambrigge Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan araştırmaya göre, geçmişten günümüze kadar en eski güneş tutulmasının 3000 yıl öncesine dayandığı belirtildi. Bilim adamları İncil'de belirtildiği üzere güneş tutulmasının tarihte ilk güneş tutulmasının 30 Ekim 1207 tarihinde gerçekleştiği ortaya çıkarıldı.
Araştırmacılar, bir tutulma yılının detaylı olarak hesaplanması açısından dünyanın dönüş zamanı içerisinde değiştiğinin yeni bir incelenmesinin yapılabilmesi açısından yepyeni bir tutulma kodu geliştirildiğini dile getirmektedirler. Buna göre Milattan Önce yaklaşık olarak 1500 ila 1050 tarihleri arasında Kenan'da meydana gelen tek halka tutulmasının 30 Ekim 1207 tarihinde öğle saatinden sonrasında meydana geldiği kesin olarak kanıtlandı.
Güneş,Tutulması,Ortaya,Çıktı,Tarih,
İlk Güneş Tutulması Tarihi Hakkında Net Bilgiler Ortaya Döküldü
Bilim adamları tarihte ilk güneş tutulması tarihi hakkında kesin olarak gerçekleştirdiği detaylı araştırmaların uzun süreçli olarak devam ettiğini ve bu sayede bilimsel açıdan önem arz edebilen ilk güneş tutulması tarihinin kesin olarak tespit edildiğini dile getirmektedirler. Haberin dünya kamuoyunda geniş yankı bulduğunu belirten bilim adamları, güneş tutulması tarihinin de bu sayede kesin olarak ispatlandığını ve konu hakkında çalışmaların tamamlandığını belirtmektedirler.
Ayrıca ilk güneş tutulması gerçekleştiği tarih haberi özellikle de sosyal medya alanlarında geniş yankı uyandırdı. Bu sayede merak edilen bilimsel konulardan biri olan güneşin tarihte ilk tutulduğu tarih hakkında da merakların giderilmesi sağlanmış olundu.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam