-->

11/13/2017

Dünya'nın İkizi Olan Gezegen Hangisidir ?

author photo
Dünya,İkizi,Olan,Gezgen,Hangisidir,Venüs,


Dünya'nın İkizi Olan Gezegen Hangisidir?





Dünya'nın yani içinde yaşadığımız gezegenin bir ikizinin olması gerçekten şaşırtıcı. Peki, bizi bu kadar şaşırtabilen Dünya’nın ikizi olan gezegen hangisidir? İşte bu sualin cevabı Venüs. Birçok gezegen gibi Venüs de adını Roma Tanrıçalarından almıştır.

 Neden Venüs'e Dünya'nın İkizi Denilir?

Venüs'ün bu şekilde anılmasının sebebi kütlesinin, büyüklüğünün, yoğunluğunun ve aynı maddenin bileşenlerine sahip olmasındandır. Böyle benzerliklerin yanında son derece farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu farklılıklar ölümcül derecededir. Venüs gezegeni Mars gezegeni ile birlikte dünyamıza en yakın olan gezegendir.

 Venüs, Dünya’nın İkiz Gezegeni Nasıl Bir Yer?

Venüs, atmosferi olmasına rağmen, tek çekimlik bir nefes bile yoktur. Atmosferde de bulunan karbondioksit gazı Venüs'te ölümcül seviyelere çıkmıştır. Bu ölümcül özellikler bununla kalmıyor. Atmosferin hava olayları nedeniyle yağmur yağmakta ama bu yağmur insanoğlunun şemsiyeyle korunabileceği yağmurdan çok uzak. Çünkü bu yağmur sülfirikasit bulundurmakta hem de yaklaşık yüzde yüz oranında.
Bu asidin deriyle teması halinde kaşıntıya ve ciddi derece yanıklara sebep olabiliyor. Metalleri aşındıra bilen bu asit insanı eritecek düzeydedir. Venüs de birde bitmek bilmeyen sıcaklıklar mevcuttur. Venüs de ortalama sıcaklık 480 derecedir. Venüs de gece gündüz süresi toplamı Dünya saatine göre 5832 saate denk gelmektedir, yani 117 Dünya gününe denk gelmektedir. Bu gezegen Dünya'nın tam tersi yönde döndüğü için Güneş batıdan doğup doğudan batar. Venüs yalnız bir gezegendir, yalnızlığı her şeyi elverişli olmasına rağmen bir uydusu bulunmadığından dolayıdır.
Dünya,İkizi,Olan,Gezgen,Hangisidir,Venüs,

 Venüs'te Yaşam Var Mı?

 Venüs bir insanın yaşayamayacağı bir yer, âdeta bir cehennemdir. Ne kadar kütlesi, büyüklüğü, yoğunluğu ve aynı maddenin bileşenlerine sahip olursak olalım hiçbir insan orada yaşayamaz. 

 Venüs'ün Halk Dilindeki Adı Nedir?

 Ek bir bilgi olarak Venüs'ün Güneş'in batmasından doğduğu zamana kadar görünmesinden dolayı bu gezegene Tan yıldızı, Sabahyıldızı veya Akşam yıldızı adı verildiği ve çevremizde Çobanyıldızı olarak bahsedilen yıldızın aslında bir yıldız olmayıp bir gezegen olan Venüs olduğunu bilmek gerekir.

Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam