-->

12/15/2017

Geleceğin En Parlak Uzay Teknolojileri

author photo
Gelecek,Uzay,Teknoloji,Parlak
Teknolojik gelişmelerle birlikte hem uzay hakkında yapılan çalışmalar giderek artmış hem de kişilerin bu teknolojiler sayesinde evren konusunda 

düşünceleri daha da gelişmiştir. Günümüzde pek çok teknolojik cihaz hem evren hem de evren dışı varlıklar hakkında bilgi vermektedir. Özellikle, teknolojik gelişmelerin uzay bilimi ile birleştiği noktada gelecek ile ilgili farklı projeler de gündeme çıkmaktadır. Teknoloji ve uzay projelerinin başlangıcında zaman içerisinde uzay bilimine olan ilgilinin artması, diğer uzay varlıklarının Dünya ile iletişime geçmesi, ufo olarak tabir edilen uzay araçlarının sıkça görülmesi ve uzaylılar hakkında daha bilimsel düşüncelerin ortaya çıkması etkili olmuştur. Tüm bu süreçler gelecekte yapılması planlanan projeleri de ortaya çıkartmıştır. 

 ALASA Projesi


ALASA projesi en kısa tabiri ile uzaya yardımcı araçlar ile en kolay şekilde füze fırlatma projesidir. Bu işlem günümüzde de yapılmaktadır. Fakat uzaya füze fırlatma işlemi günümüzde sadece belirli altyapıya sahip alanlarda yapılabildiği için oldukça maliyetlidir. ALASA Projesi kapsamında hareketli ve uçabilen bir platform aracılığı ile füze uzay boşluğuna fırlatılacak ve satelitler daha farklı şekilde uydu yüzeyinde konumlandırılacaktır. Böylece, bilim adamları için daha iyi analiz fırsatı yakalanacaktır. Amerika'nın önderliğinde çalışmalara başlanan projenin 2 yıl içerisinde hayata geçirilmesi beklenmektedir. 

 Japon Uzay Ajansı ve Dev Ağ Projesi


Çevre ve uzay açısından oldukça yararlı olduğu düşünülen bu proje kullanımı mümkün olmayan satelitlerin uzay atıkları haline gelerek, dünya için bir tehdit oluşturması düşüncesinden doğmuştur. Küçük bir parçanın bile uzay boşluğunda yaptığı hızlı hareketlerin Dünya için yıkıcı bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Bu nedenle, atmosfere gerilecek olan manyetik dev ağlar ile bu satelitler toplanacak ve manyetik alanlar sayesinde Dünya'ya geri gönderilecektir. Bu sayede, hem uzay atıkları bir risk olmaktan çıkacak hem de milyar dolar değerindeki uzay atıkları proje kapsamında yeniden değerlendirilebilecektir. 
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam