-->

12/31/2017

Nanoteknoloji Hakkında Bilgiler

author photo
Nanoteknoloji,Hakkında,Bilgiler,Nedir


Nanoteknoloji Nedir ?







Nanoteknoloji mikro düzeyde küçük parçaların kullanılabilmesini tanımlamaktadır. Nana temelde milimetre veya santimetre gibi çok küçük boyutları ifade etmektedir. Bir nanometre, bir milimetrenin milyonda birini ifade eden ölçü birimidir. Nano parçacıklar da 1-100 arasındaki nanometre boyutundaki tek madde parçacığı tanımlamaktadır. Sıradan mikroskopla görülemeyecek parçacıklardır.
Nanoreknoloji nano ölçekte faaliyet gösteren bilimsel alanı kaplayan bir terimdir. Nanoteknoloji yeni nano nitelikte malzemelerin oluşturulması sağlamaktadır. Örnek vermek gerekirse suyun içerisinde bulunan istenilmeyen parçacıkların uzaklaştırılması için nano boyuttaki filtreler mümkündür. nano malzemelerin üretilmesinde yararlanılan nano teknoloji ürünleri mühendislik ürünü nano malzeme olarak nitelendirilmektedir. Doğada nano nitelikte çok fazla malzeme bulunmaktadır ancak asıl amaç istenilen şekilde hareket edecek nano parçacık üretimidir.
Nanoteknoloji,Hakkında,Bilgiler,Nedir

Nanoteknoloji Neden Kullanılır?

Nano parçacıklar malzeme olarak aynı yapıdan oluştukları büyük parçalardan farklı davranmaktadır. Boyut hareket üzerinde oldukça etkilidir. Malzemenin niteliği fark etmeksizin, boyut değer kazanmaktadır. Cismi anlamda büyüme, hareket alanının daralmasına neden olmaktadır. Fizik kuralları çerçevesinde hareket özgürlüğü cismin boyutuna ve kütlesine göre değişim göstermektedir.
Boyutun davranış üzerindeki etkisi aynı malzemeden oluşan kaya ve kum arasındaki hareket farklılığından anlaşılmaktadır. Aynı yapıda olan kum ve kaya boyutlarının çok farklı olmasına bağlı olarak farklı fiziksel etkileşimler göstermektedir. Nanoteknoloji bu bakımdan değer kazanmaktadır. Nano parçalar ileride insan hayatına büyük katkılar sunabilir. Hareket darlığı olan malzemeler nano parçacıklara ayrılabilir.

Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam