-->

1/13/2018

Bilim İnsanları Mars'ta Buzul Tabakalar Buldu

author photo
Bilim,İnsanları,Mars,Buzul,Tabakalar,Kütleleri,Buldu



Bilim İnsanları Mars'ta Buzul Tabakalar Buldu





Bilim insanları NASA'nın keşif amacıyla tasarlanan Mars Reconnaissance Orbiter'ı kullanarak Mars üzerinde buz kütleleri keşfetti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Jeoloji Araştırma Kurumu'nun yaptığı araştırma sonucunda kızıl gezegenin yüzeyinde buz kütleleri keşfeden bilim insanları Mars'a taşınacak ilk insanlar için buzulların kritik seviyede su kaynağı olabileceği söylendi.
Bilim,İnsanları,Mars,Buzul,Tabakalar,Kütleleri,Buldu
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan araştırma lideri Colin Dundas,"Bir kaç süredir Mars yüzeyinde buz tabakaları olduğunu biliyorduk lakin buzun kızıl gezegen üzerinde bir yaşanabilirlik sağlayıp veya sağlayamayacağı konusunda bilim toplumunda uzun zamandır tartışma konusuydu"dedi.

Üç Mars senesi öncesinden alınan görüntüler ile analiz yapılarak araştırmacılar buz kütlelerin erozyon tarafından oluştuğu aynı zamanda buzulların kutuplara bakan dağın dik tepesindeki sekiz ayrı yerde bulunabileceğini anlattı.

Sekiz bölgenin de az bir miktarda krater oluşturma sebebi ile buzulların yeni olabileceğini söyleyen Dundas," Bu görüntüler ile  kızıl gezegen Mars'ta oluşan buz tabakalarının oldukça derinliklerde başladığını gözlemliyoruz.
Bu durum,jeolojik olarak yakın bir geçmişte kızıl gezegen Mars'ta kar örtüsü bulunan teorisini desteklemekte"diye ekledi.

Araştırmacı grup buzul kütlelerin kızıl gezegen Mars'taki gelecekte olan görevler için su kaynağı olabileceğini düşünüyor.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam