-->

1/03/2018

Hyperloop (Hız Kapsülü) Nedir ?

author photo
Hyperloop,Hız Kapsül,Nedir,Bilgiler



Hyperloop (Hız Kapsülü) Nedir ?







Hyperloop diğer adıyla hız kovanı geleceğin teknolojisi olarak gösterilmektedir. Dünyaca tanınan bilim insanı Elon Musk tarafından tarafından ortaya atılması, insanların Hyperloop’a umutla bakmasını sağlamaktadır. Daha açıklayıcı olmak gerekirse Hyperloop, yüksek hızlara ulaşabilen ve insan taşıyabilen kapsüllerdir. Manyetik alan veya sıkıştırılmış hava akımı ile etkinleştirilmektedir. Hyperloop, yere değmeden hareket etmesi planlanan kapsül projesidir. Sürtünmesiz ilerleme kapsülün yüksek hızlara ulaşmasını sağlamaktadır.
Hyperloop projesini gündemde tutan saatte 1200 km hıza ulaşabilmesidir. Işınlanma elbetteki mümkün değil, ancak ışınlanmadan esinlenmiş bir çalışmadır. Bir çeşit fırlatma olarak da düşünülebilir. Başarıya ulaşılması halinde Los Angeles ve San Francisco arasının yarım saatlik mesafeye inmesi beklenmektedir. Bu mesafe uçakla dahi 1 saat 15 dakika sürmektedir. San Francisco ve New York yani Amerikanın iki farklı ucu arasındaki mesafenin de 2,5 saate inmesi beklenmektedir.
Hyperloop,Hız Kapsül,Nedir,Bilgiler

Hyperloop Mümkün Mü?

Hyperloop, yalnızca bahsi geçince dahi insanı heyecanlandıran bir projedir. En önemli özelliği hız olan Hyperloop aynı zamanda enerjsini güneşte sağlamakta ve çevrecidir. Çevreci olması ulaşım masraflarına daha az ücret ödenmesini sağlayabilir. Projenin hayata geçirilmesi durumunda fiyatının 20-30 dolar arası olması beklenmektedir. Bilim kurgu filmlerini andıran projenin başındaki isim Elon Musk olduğu için dünya tarafından umutla karşılanmıştır.
Proje hedeflerine ulaşsa dahi 10 yıl boyunca Hyperloop ile yolculuk eden insanların görülmesi çok zordur. Projenin önünde bir takım engeller bulunmaktadır. Yapılan son test çalışmasında saat 387 km hıza ulaşılmıştır.

Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam