-->

1/21/2018

Rocketlab Şirketi Electron Roketiyle İlk Kez Yörüngeye Uydu Yolladı

author photo
Rocketlab,Electron,Roket,Dünya,Yörünge,Yollandı,Fırlatıldı,Uydu,


Rocketlab Şirketi Electron Roketiyle İlk Kez Yörüngeye Uydu Yolladı






Amerikan özel roket ve uzay mekiği üreticisi olan Rocketlab şirketi, kendi üretmiş olduğu Electron roketi ile ilk kez Dünyamızın yörüngesine başarılı bir şekilde uydu yolladı.

Roketin uzaya hafif yükleri taşıma amacında kullanılması öngörülüyor.

Şirket, Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası'nın doğusunda bulunan Mahia Yarımadası'nda yörüngeye yollanan Electron roketinin taşıdığı üç hafif uydu ile yörüngeye ulaştığı bildirildi.

Toplam net ağırlığı 150 kilogram olan üç uydunun görüntüleme, meteoroloji aynı zamanda gemi takip uyduları olduğu konuda belirtildi.

Rocketlab,Electron,Roket,Dünya,Yörünge,Yollandı,Fırlatıldı,Uydu,

Şirketin kurucusu aynı zamanda üst düzey yöneticisi Yeni Zelandalı iş adamı Peter Beck, roketin daha ikinci fırlatma denemelerinde uzaya yollamayı başardıklarının dikkatini çekerek, bunun uzaya ticari erişim bakımında çığır açıcı bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Daha küçük ve hafif yükleri yörüngeye yollamak üzere geliştirilmiş olan 2 aşamalı roketin ilk test fırlatışı, 25 Mayıs 2017 tarihinde yapılmış lakin roket, uzaktan iletişim sisteminden kaynaklanan bir hata nedeniyle yörüngeye ulaşamamıştı.

Küçük uydular ve hafif cıhazların uzaya yollanması konusundaki ticari taleblerin gelecek sene içerisinde artması beklenmekte.

Bu tarzda uydu ve cihazlar, internet erişiminden küresel konumlama ve aynı zamanda takip hizmetlerine kadar çok farklı alanlarda kullanılabilmekte.

Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam