-->

1/05/2018

Yıldızlararası Yolculuk Mümkün Mü ?

author photo
Yıldızlararası,Yolculuk,Mümkün,Boyutlar,



Yıldızlararası Yolculuk Mümkün Mü?






Teknolojinin hızlı gelişmesi sonucunda uzay çağı başlamış ve uzay çalışmaları hız kazanmıştır. Dünya sınırlarını aşmamızı sağlayan teknoloji yeni umutların ve hayallerin kapılarını aralamamıza yardımcı olmuştur. Uzayla ilgili yapılan çalışmalar, uzaya olan ilgi ve merakı da arttırmıştır. Uzay odaklı bir yaşam tarzı hayatımıza girmiştir. Hatta bilim kurgu filmlerinin birinci gündem maddesi uzay olmaktadır.
NASA Space Launch System yani Uzay Fırlatma Sistemi hakkında bir simülasyon videosu yayınlayarak, insanlığa gelecekten bir kesit sunmuştur. Elon Musk da Mars projesini hayata geçirmiştir. Uzayla ilgili sayısız çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmaların büyük çoğunluğunun şuanlık gizli tutulduğu düşünülmektedir. Ancak sonuç olarak insanlık uzaya fiili olarak da çıktı. Hal böyle olunca her hayal bir gerçeklik payı kazanıyor.
Yıldızlararası,Yolculuk,Mümkün,Boyutlar,
Başka Yıldız Sistemine Uzay Aracı Gönderilecek
Fizik Profesörü Stephen Hawking’in destek verdiği bir proje ile başka yıldız sistemine uzay aracı gönderilmesine karar verildi. Söz konusu uzay aracının trilyonlarca kilometre mesafe alması bekleniyor. Doğal olarak yolculuk bir kuşak boyunca sürecek. Hawking, tür olarak insanlığın ayakta kalmak için yıldızlara açılması gerektiğini belirtmiştir.
Başka bir sisteme gönderilecek olan uzay aracının akıbeti ne olur, hangi bulgular elde edilir bunlar şimdilik muammadan ibaret. Ancak dünyaya benzer gezegen bulunma ihtimalinin yüksek olduğu görüşünü savunanlar da bulunmaktadır.En yakın yıldız sisteminin 40 bin yıl mesafede olduğu açıklanmıştır. Yıldızlar arası yolculuk başarılı kılınsa dahi, bunun yanıtı sadece bizden sonraki nesiller öğrenebilecektir.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam