-->

10/01/2017

2024'te Mars'a Yolculuk Edilebilir

author photo
2024,Uzay,Space,Mars,Yolculuk,
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) li müessis, Space X'in kurucusu Elon Musk, Mars'a yolculuk için vasıtaların imaline başlanacağını belirterek, 2024 senesinde insanların Mars'a gidebileceklerine söyledi.




Avustralya'nın Adelaide şehrinde Uzay Yolculukları Kongresi'nde söylemelerde bulunan Musk, Space X'in Gezegenler arası seyahatlerin yapılacağı vasıtaları gelecek sene imaline başlanarak 2024'te insanları Mars'a yollayabileceklerini belirtti. 

Musk, Gezegenler Arası Taşıma Sistemi projesi olarak öğrenilen roket sisteminin, Dünya üzerinde kentler arası uzun uçuşları da yarım saatin altına indireceğini ifade etti. Bu sistem sayesinde New York'tan Şanghay'a 40 dakikada yolculuk edilebileceğini aktardı.

Musk, bu taşıtların saate 27 bin km sürate erişebileceğini belirterek Bangkok Dubai uçuşunun 27 dakikaya düşeceğini konuda belirtti. Musk, insansız iki uzay gemisini 2022 senesine kadar Mars'a yollayacaklarını belirtti. Ayrıca geliştirdikleri sistemle Ay'da bir köy kurulmasına dair projede de kullanılabileceğini belirtti.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam