-->

11/02/2017

Atmosferdeki Karbondioksit Yoğunluğunda Rekor Yükselme Görüldü

author photo
Atmosfer,karbondioksit,Yoğunluk,Tabaka,Rekor,Yükselme

Atmosferdeki Karbondioksit Yoğunluğunda Rekor Yükselme Görüldü

Bilim adamları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sonucunda atmosferdeki karbondioksit yoğunluğunda rekor yükselme meydana geldiği kaydedildi. Dünya Meteoroloji Örgütü tarafından yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, atmosferdeki karbondioksit yoğunluğundaki yükselme durumunun son 800 bin yıl içerisinde gerçekleşmediği belirtilmiştir.

Atmosferdeki Karbondioksit Yoğunluğunda Meydana Gelen Yükselme Nedenleri Hakkında Bilim Adamları Şu Açıklamalarda Bulundu; 

Atmosferdeki karbondioksit yoğunluğunda meydana gelen yükselme durumu hakkında bilim adamları, bu olumsuz durumun El Nina Güneyinde oluşan salınımların ve insanların faaliyetleri gibi önemli etkenlerin atmosferdeki karbondioksit yoğunluğunda olumsuz etkilere neden olarak, sonucunda karbondioksit normal yoğunluğunda dengesizlik oluşmasına ve yoğunlukta artış meydana gelmesine neden olabildiğini dile getirmektedirler. Bilim adamları, atmosferdeki karbondioksit yoğunluğundaki yükselmenin son 70 yıldan buyana buzul dönemi bitiminden ortalama olarak 100 katı fazla olabildiğinin altını çizmektedirler.

Konu Hakkında Bilimsel Çalışmaların Devam Ettiği Belirtiliyor;

Bilim adamları atmosferdeki karbondioksit yoğunluğundaki artış hakkında bilimsel çalışmaların devam ettiği ve ileriki süreçlerde konu hakkında yeni gelişmelerin olabileceği sinyalini verdi. Haber özellikle sosyal medya üzerinden geniş bir yankı uyandırdırken, konu hakkında yeni gelişmelerin ne zaman olabileceği hakkında da gözler bilim adamlarına çevrildi. Atmosferdeki karbondioksit yoğunluğunda artış oluşması hakkında ayrıca birçok bilim adamları tarafından durumun vahim sonuçlara neden olabileceği yönünde açıklamalar yapıldı. Bazı bilim adamları ise, bu olumsuz durumun geçici olduğunu ve bu bakımdan endişelenmenin yersiz olduğunu belirtmektedirler.
Reklam

Yayın için 0 Yorum


İfadelerİfadeler

Sonraki yayın Önceki yayın
Önceki yayın Önceki yayın

Reklam